D.ART kreeg in het kader van de negende editie van de Kunstroute van de genereuze nieuwe eigenaars een monumentaal pand op de Grote Markt ter beschikking. Het gelijkvloers van het voormalige sterrenrestaurant D’Hoogh tegenover het stadhuis wordt gedurende D.ART ingenomen door een sterke selecties hedendaagse kunstenaars. Dit eclectisch, monumentaal gebouw uit 1902 werd opgetrokken naar  een ontwerp van Philippe Van Boxmeer en kreeg de naam ‘De Beitel, de  Passer, ’t Penseel’.

Om een passende invulling te geven aan deze culinaire tempel heeft het D.ART-comité gekozen voor een tentoonstelling rond het thema gastronomie onder de titel ‘Vaut le détour’, met een vette knipoog naar  de legendarische kwotering uit de Michelin-gids.

De tentoonstelling is te bezoeken op woensdag 27 juni van 18 tot 22 uur en van donderdag 28 juni t/m zondag 1 juli 2018 van 13 tot 18 uur.

Met werk van:
Ruben Bellinkx, Guillaume Bijl, Vaast Colson, Caroline Coolen, Anton Cotteleer, Johan Creten, Goele De Bruyn, Kasper De Vos, Stief Desmet, Luc Dondeyne, Wouter Feyaerts,  Kati Heck, Allart Lakke, Tom Liekens, Egon Van Herreweghe en Jenny Watson

Goele de Bruyn  G Bijl Sorry MultipleSmall  Kati Heck 
 Kasper DV smostafel  Tom Liekens Taxidermist 150x200 2014  Vaast Colson

Met dank aan

MECHELEN axaccm  willemen  tecroH blauw mechelen academie     nona logo web1   dzivm logo